RSS Feed

Warzywny napój zdrowia

Składniki

marchew 250gr.
pietruszka korzeń 250gr.
seler 250gr.
por 250gr.
biała kapusta 250gr.
buraki 500gr.
czosnek około 4-5 ząbków
chleb razowy 1kromka
dobra woda źródlana niegazowana 5 litrów
sól cukier do smaku

Przygotowanie

Wszystkie warzywa dobrze myjemy obieramy,korzenne scieramy na tarce o dużych oczkach kapuste szatkujemy drobno.Do dużego naczynia kładziemy warzywa zalewamy osoloną i osłodzoną wodą dodajemy pokrojony czosnek i chleb.Napój odstawić na 2-4 dni w czasie kiszenia mieszać tak dwa razy na dzieńczystą wyparzoną łyżką.Potem wymieszać drewnianą czystą najlepiej wyparzoną wrzątkiem łyzką odczekać 4 godziny gdy warzywa opadną.
Zlać sok do słoików (ja zlałam do plastykowych butelek) warzywa wyrzucić i trzymać w lodówce pić dwie szklanki dziennie.
-wycieńczeni
-choroby przewodu pokarmowego
-anemia
-po operacjach
-kuracjach antybiotykowych
-leczenie cytostatykami (leki przeciwnowotworowe)
-naświetlania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: