RSS Feed

Babka piaskowa Doroty

Składniki

5jajek
1kostka margaryny(najlepiej Kasi)
1szklanka cukru
1proszek do pieczenia 16g.
1cukier waniliowy
2szklanki mąki
1/2soku z cytryny
3łyżki kakao
3łyżki mleka

Przygotowanie

Margaryne utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku.Potem dodać proszek do pieczenia,cukier waniliowy i 2 szklanki mąki.Wszystko dokładnie zmiksować.Ciasto podzielić na 2 cześci.Pierwszą białą częsć wlać do formy wcześniej posmarowanej masłem i posypanej bułką tarta a do drugiej dodać kakao i mleko.Wylać na jasne ciasto.Piec około 45min.w temp.180
Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: