RSS Feed

Szwedzkie Ciasto Z Tuńczyka

Składniki

ciasto : 2 szkl ryżu (ja korzystam z brązowego)
1 łyż margatryny
szczypta soli czosnkowej
szczypta zwykłej
2 białka jaj rozbite widelcem
środek :15 dag sera żółtego potarkowanego
3 puszki tuńczyka w sosie wlasnym
pół szkl mleka
pół łyż soli
1/4 łyż pieprzu
na wierzch : 10 dag sera potarkowanego

Przygotowanie

piekarnik rozgrzać do 200 stp
1) margaryne z sola i bialkami wymieszać z ugotowanym ryżem
2) wyłożyć to na formę
3)z tuńczyka odlać sos i wymieszać go z serem
4)tą masę wylożyć na spod z ryzu
5) mleko, białka, sól, pieprz rozbełtać widelcem dobrze i wylać to na tunczyka
6)piec 30 minut, po tym czasie wyjąć i posypać serem, zapiec na 3 minuty i
smacznego🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: