RSS Feed

zawijaski z indyka

Składniki

1/2 kg. piersi z indyka
15 dag. polędwicy wieprzowej
2 ogórki konserwowe
1 papryka czerwona
8 plastrów sera żółtego
2 jajka
bułka tarta, mąka, sól, pieprz,
olej

Przygotowanie

Mięso podzielić na 4 porcje, lekko rozbić na cienkie plastry, posypać przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki. Polędwicę, ogórki i paprykę kroimy w słupki. Na plastrze mięsa układamy: 2 plasterki sera, po 2 słupki polędwicy, ogórka i papryki. Formujemy owalne kotlety, obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na oleju z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówkami.
SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: