RSS Feed

masa cukrowa

Składniki

90 dag cukru pudru
2 białka
2 łyżki gęstego syropu z cukru i wody

Przygotowanie

Składniki wymieszać i zagniatać (jak na marcepan)
Przechowywać w worku foliowym, zeby nie wyschło.
Gotowe dekoracje należy zostawić na 1 dzień, żeby wyschły i stwardniały.

Przepis mam od dawna, a pochodzi z jakiegoś czasopisma, ale naprawdę nie wiem z jakiego.

Acha jeszcze jedno nie pytajcie mnie o ten syrop, bo ile czego nie było napisane, a ja o ile sobie przypominam robiłam tę masę bez syropu i wyszła świetnie pokryłam nią cały mały torcik, szkoda że wtedy nie zrobiłam zdjęcie (no ale wtedy to nawet nie miałam komputera)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: