RSS Feed

pyszne tosty na kazda pore

Składniki

porcja dla 2 osob

3 bulki
ser zolty
dwa pomidory
dwa zabki czosnku
dwie lyzki oliwy
bazylia

Przygotowanie

danie bardzo proste a przy tym naprawde smaczne:) najpierw ucieramy czosnek z oliwa, mozemy tez go po prostu wycisnac i zmieszac z oliwa ale wtedy najlepiej jest odstawic tak przygotowana oliwe na kilka chwil zeby sie przejadlo:) buleczki kroimy smarujemy ta wlasnie czosnkowa oliwa i wstawiamy do piekarnika dopoki sie nie zarumienia. po chwili kladziemy na wierzch pomidorka i podpiekamy okolo 3 minut, na pomidorka kladziemy bazylie i posypujemy zoltym serem( sprawdza sie kazdy ser choc ja polecam chedar). polewamy lekko oliwa i odstawiamy do piekarnika dopoki nie roztopi sie ser.

mozna podawac z salatka albo jesc zwyczjanie jako tosty. ja tak przygotowane tosty podaje jako przystawke do wina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: