RSS Feed

Drobiowe to i owo

Składniki

Na 4 porcje:

2 marchewki
gałązka selera naciowego
1/2 główki sałaty
4 łyżki oleju
po łyżeczce suszonego tymianku i skórki startej z cytryny
sok z cytryny
600 g upieczonej piersi indyka
kilka czarnych oliwek
sól
pieprz

Przygotowanie

Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w paseczki. Seler umyć, obrać, pociąć w niezbyt cienkie krążki. Sałatę opłukać. Osączyć lub osuszyć papierowym ręcznikiem. Porwać na części. Olej wymieszać z tymiankiem oraz skórką z cytryny. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatę razem z marchewką, selerem, pokrojonym w kawałki mięsem i oliwkami ułożyć w salaterce. Polać sosem. Wymieszać.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: