RSS Feed

Gołąbki w kapuście z sosem pomidorowym

Składniki

główka kapusty

2 kg mięsa mielonego wieprzowego

0,5 kg ryżu białego

liść laurowy

kilka ziaren pieprzu

kilka ziaren ziela angielskiego

sól

pieprz

wegeta

koncentrat

2 cebule

Przygotowanie

Przygotowanie:

Liście kapusty sparzyć i wyciąć włókna liścia. Ryż upróżyć w woreczu, po ugotowaniu ryż osączyć i wrzucić do miski. Dodać mięso, pieprz, sól i wegetę. Dobrze wymieszać. Pod koniec zarumienić 2 spore cebule na czterech łyżkach oleju, dodać do farszu i wymieszać. Gotowy farsz owifać w liścię i układać 3 warstwowo w garnku. Zalać gotującą wodąi prurzyć 1 godzinę i 20 minut.

Przygotowanie sosu pomidorowego:

Ok. 2 koncentratów włożyć do mieseczki, dodać łyżeczkę wegety, łyżeczkę cukru, pieprz, sól do smaku, zalać dwoma szklankami wody roztrzepać i i wlać pod koniec gotowania do garnka z gołąbkami.

życzę smacznego … !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: