RSS Feed

Sałatka z buraków II

Składniki

5 kg buraków ugotowanych w skórkach, ½ kg cebuli,0,7 kg papryki czerwonej,

zalewa:

1 szkl. octu 10%,1 szkl. wody,1 szkl. cukru,2 płaskie łyżki soli,4 liście laurowe,
kilka ziaren ziela ang.,
1 łyżeczka pieprzu mielonego

Przygotowanie

Buraki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Paprykę i cebulkę kroimy drobniutko/siekamy, lub też ścieramy na jarzynówce.

Składniki zalewy zagotować – gotujemy 2 – 3 minuty

Zalać przegotowaną zalewą buraczki z cebulą i papryką, przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować około 20 minut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: