RSS Feed

Biedronka

Składniki

230 g nutelli
1/2 paczki sucharów
2 łyżki masła

1 galaretka malinowa (lub dowolny smak)
1 galaretka brzoskwiniowa (—//—)
1 kg sera (Mój Ulubiony)
1 szkl. cukru pudru
1 paczka delicji

1 galaretka truskawkowa
20 dag truskawek mrożonych

Przygotowanie

Średnica tortownicy to 25 cm.
Wykonanie:
Suchary zmielić 2 razy, do zmielonych sucharów dodać nutellę, 2 łyżki masła, wymieszać na jednolitą masę. Wyłożyć spód tortownicy (niewysmarowaną, bez papieru) dobrze dociskając.

Galaretkę malinową rozpuścić w szklance wody. Tak samo zrobić z gal. brzoskwiniową i gal. truskawkową. Wszystkie osobno.

Masa malinowa:
1/2 kg sera utrzeć z 1/2 szkl. cukru, dodać wystudzoną galaretkę malinową, wymieszać i wylać do tortownicy. Układać delicje dowolną stroną.

Masa brzoskwiniowa:
1/2 kg sera utrzeć z 1/2 szkl. cukru, dodać wystudzoną gal. brzoskwiniową, wymieszać i wylać na tężejącą masę malinową.

Wierzch:
Truskawki rozmrozić, zmiksować razem z wodą i dodać do galaretki przestudzonej, wcześniej rozpuszczonej w 1 szkl. wody. Wylać na masę brzoskwiniową.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: