RSS Feed

rybny naleśnik – wymyślony kiedy brakło bułki tartej – pyszniutki!

Składniki

-filety z ulubionych ryb
sól
olej
ciasto:
-2 jajka
-0,5 szkl. mleka
-mąka
-1 łyżka wegety

koniecznie teflonowa lub żeliwna patelnia (nieprzywierająca)

przepis na surówkę z kiszonej kapusty z tego zdjęcia znajdziecie wśród innych przepisów.

Przygotowanie

-filety osalamy z obu stron -zakłócamy ciasto, mąki dajemy tele żeby było dość gęste. -rozgrzewamy olej. -na rozgrazny ole wlewamy trochę ciasta, tak jak naleśnik na całą patelnię -kładziemy na to ciasno ryby i zalewamy resztą ciasta. -zmniajszamy ogień i pod przykryciem smażymy aż wierzch się trochę nie zetnie. -następnie przewracamy przy pomocy pokrywki, tzn. przykrywamy patelnię pokrywką i obracamy do góry dnem, a nastęnie zsuwamy spowrotema na patelnię i smażymy z drugiej strony.

SMACZNEGO!!! Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk🙂 Wymyśliłam tego ten naleśnik jak zabrakło mi bułki tartej do panierowania, a nie chciało mi się iść do sklepu😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: