RSS Feed

zupa na ryżu z mięsnymi gałeczkami

Składniki

mięso mielone
ryż
warzywa (marchew,por,natka pietruszki,lubczyk)
śmietana
pieprz ziołowy
sól
vegeta (może być przyprawa do zup w płynie)

Przygotowanie

Ugotować ryż, wrzucić potarkowaną marchew, drobono posiekane inne warzywa,sól, pieprz i vegetę do smaku.
Wcześniej przygotować mięso mielone i z niego uformować kuleczki.(Ja przeważnie kupuję łopatkę, mielę i dodaję cebulę, jajko, czerswą bułkę namoczoną i wyciśniętą, doprawiam solą i pieprzem)
Do gotującego ryżu i warzyw wkładać gałki mięsne i gotować jeszcze prze ok.15min. Na koniec zabielić śmietaną. Można podawać oddzielnie ugotowane na sypko ziemniaki.
Życzę smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: