RSS Feed

Najpyszniejsze jajka faszerowane

Składniki

-jajka ugotowane na twardo,
-masło-ilość zalezy od ilosci jaj,
-świeży koperek
-sól,pieprz

Przygotowanie

Jajek ugotowanych na twardo nie obieramy ze skorupek!jaja w skorupkach ostroznie rozkrajamy na pół.wyjmujemy zoltko i bialko lyzeczka z tak porozkrajanych polowek.nalezy to robic ostroznie aby nie uszkodzic skorupek.jajka nalezy posztkowac nozem lub rozgniesc widelcem na drobniutkie kawaleczki.dodajemy sol,pieprz,poszatkowany koperek oraz maslo.ilosc masla ma byc taka aby stworzyla sie jednolita masa podobna do pasty jajecznej.skorupki napelnic masa.obtoczyc w bulce tartej i podsmazyc na patelni.dobrze smakuja zarowno na cieplo jak i na zimo.ja osobiscie preferuje te na cieplo:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: