RSS Feed

Pierś faszerowana brokułami, fetą i oliwkami

Składniki

dwie pojedyncze piersi z kurczaka
3 średnie różyczki brokuła
ok 2 cm fety z kartonika
czarne oliwki wg uznania
pieprz

Przygotowanie

Brokuły ugotować, zmiksować z serem feta, doprawić pieprzem, dodac pocięte na plastry oliwki.
W filetach nożem wyciąć kieszonki i nafaszerować masą. Otwór spiąć wykałaczką.
Obsmażyć na złoto na patelni przez 2 minuty z każdej strony.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i zapiekać w piekarniku pod przykryciem w temp. 180-200 stopni przez 30-40 minut.

Smakuje równie dobrze na gorąco jak i na zimno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: