RSS Feed

Szaszłyki z kiełbaską

Składniki

• 1/2 kg kiełbasy, np. podwawelskiej lub śląskiej • po strąku żółtej i czerwonej papryki • 2 cebule • cukinia • łyżeczka pikantnej przyprawy do potraw z grilla (opcjonalnie pieczarki pokrojone w cząstki)

Przygotowanie

1. Kiełbasę pokroić na małe kawałki, zrobić po 1-2 nacięcia, oprószyć przyprawą do grilla. Papryki umyć, usunąć pestki, pokroić w kostkę wielkości kawałków kiełbasy. Cukinię umyć, pokroić na plasterki. Cebulę obrać, pokroić w cząstki. 2. Składniki nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Grillować po kilka minut z obu stron.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: